بوی سوختگی تلویزیون
در مجموعه تعمیرات تلویزیون و در اظهارات مراجعین برای توضیح خرابی تلویزیون گاها این عبارت شنیده می شود که ایجاد ایراد در تلویزیون همراه با بوی سوختگی بوده است. در این نوشته توضیح می دهیم که بوی سوختگی تلویزیون در تکنولوژی های مختلف (ال سی دی ، ال ای دی ، پلاسما ، سی آرتی ، پروجکشن ) به چه دلایلی می تواند ایجاد شود؟
در ابتدا باید بگوییم که همانطور که همه می دانیم ایجاد بوی سوختگی تلویزیون در صورتی که بیشتر از حد معمول باشد حتما باید با افزایش غیر طبیعی حرارت همراه باشد و این گرمای غیر طبیعی یعنی جریان قطعه ای بیش از حد معمول است یا بعبارت ساده تر قطعه یا قطعاتی از تلویزیون در حال استفاده از جریان برق بیش از حد مجاز است.
کارکرد طبیعی یک مدار الکترونیکی باعث مصرف شدن انرژی می شود و به نسبت راندمان کاری مدار همیشه مقداری از انرژی به صورت توان تلفاتی به گرما تبدیل می شود ، تا اینجای کار طبیعی است و هیچ چیز غیر معمولی وجود ندارد. مشکل از آنجا شروع می شود که قطعه و یا قطعاتی بدلیل ایجاد خرابی و تغییر پارامترهای مختلف الکترونیکی بیش از حد معمول جریان مصرف می کند ، مقدار جریان افزایش یافته به صورت اتلاف انرژی به گرما تبدیل می شود و باعث می شود در برخی از قطعات بدلیل ساختار فیزیکی و شیمیایی آنها مانند مقاومت ها و یا قطعاتی که روکش پلاستیکی دارند سوختگی فیزیکی ایجاد و به دنبال آن بوی سوختگی در تلویزیون ایجاد شود.
ایجاد بوی سوختگی تلویزیون
در تلویزیون های سی آر تی و پروجکشن قطعات با توان مصرفی و تلفاتی بالاتری نسبت به سایر تلویزیون ها اسفاده شده است و خرابی قطعاتی مانند مقاومت های وات بالا ، ترانس های ولتاژ ، خازن های با ظرفیت و ولتاژ بالا می تواند باعث ایجاد بوی سوختگی تلویزیون شود. در تلویزیون های پلاسما خرابی بردهای y و x و همچنین خرابی برد پاور و در تلویزیون های ال سی دی و ال ای دی خرابی قطعات بخش بک لایت که توان مصرفی بالاتری نسبت به سایر قطعات دارند می توان باعث ایجاد بوی سوختگی تلویزیون شود.
در صورت ایجاد بوی سوختگی تلویزیون چه کنیم؟
خرابی قطعات الکترونیک هیچ وقت به سوی بهبودی نمی رود ، پس اگر متوجه بوی سوختگی در تلویزیون شدید دستگاه را خاموش کنید و به هیچ وجه روشن نکنید چرا که ممکن است برخی از قطعاتی که سالم هستند در یک لحظه آسیب ببیند و باعث افزایش هزینه های تعمیر تلویزیون شود.