از متداول ترین مشکلات در کامپیوتر، روشن نشدن آن ب صورت ناگهانی است. ممکن است بعد از بررسی نیز کامپیوتر شما راهاندازی نشود. ما فهرستی از متداولترین دلایلی که کامپیوتر خانگی شما راهاندازی نمیشود و راه حل سریع و آسان آنها را، گردآوری کردهایم.
اگر رایانه شما روشن نمی شود این مقاله را مطالعه کنید
این ممکن است از بین تمام مشکلات مربوط به تعمیر رایانه شخصی راحتتر باشد، زیرا کار زیادی برای تعمیر آن ندارید. با این حال، جایی در طول زنجیره فشار دادن دکمه پاور و انتقال برق به قطعات، مشکلی وجود دارد و محتمل ترین آنها این است که کابلی به درستی وصل نشده است.
بنابراین، آیا کابل برق به دیوار و سر دیگر آن به منبع تغذیه شما وصل شده است؟ آیا پریز دیواری و PSU روشن هستند؟ هر انتها را دوبار بررسی کنید تا مطمئن شوید همه چیز به درستی وصل شده است. همچنین ارزش این را دارد که بررسی کنید که مادربرد و کابل های برق CPU شما به درستی وصل شده باشند.
کامپیوتر چیزی را نشان نمی دهد
اگر با فشار دادن دکمه روشن/خاموش هنوز چیزی دریافت نمیکنید، ببینید آیا مادربرد شما دارای چراغهای نشانگر است تا مطمئن شوید که مادربرد قطعاً برق دریافت میکند یا خیر. اگر نه، ممکن است به یک منبع تغذیه جدید نیاز داشته باشید. پیشنهاد میکنیم کابل برقی را که استفاده میکنید عوض کنید.
اگر مادربرد خود را تغذیه می کنید، نکته بعدی که باید بررسی کنید این است که دکمه پنل جلویی شما به درستی وصل شده باشد. برای هر مورد متفاوت است، اما اکثر آنها یک سری کابل نازک دارند که از پانل جلویی شما (شامل دکمه روشن/خاموش، LED های نشانگر و هر پورت ورودی/خروجی پانل جلویی) اجرا می شود و به نقطه ای که معمولاً در پایین قرار دارد متصل می شود.
پانل کناری کیس خود را بردارید و آن کابل را پیدا کنید. مطمئن شوید که روی مادربرد اجرا می شود و به خوبی متصل است. محل و چیدمان پین بسته به کیس و مادربرد متفاوت است، اما باید مانند یک ردیف پین دو عریض به نظر برسد که معمولاً در یک جعبه بیرونی پلاستیکی محصور شده است.
سر و صدا یا چراغ وجود دارد، اما چیزی روی صفحه ظاهر نمی شود
اگر سیستم شما راه اندازی شد اما بوت نشد، بخش مربوط به کابل ها را جستجو کنید. اما اگر وقتی دکمه پاور را فشار میدهید، فنها بالا میروند و چراغها روشن میشوند در حالی که چیزی روی صفحه نمایش ظاهر نمیشود، به احتمال زیاد یک نوع مشکل سختافزاری است.
کدهای تشخیصی و بوق
اگر بدانید کجا نگاه کنید و/ یا گوش دهید، بسیاری از مادربردهای مدرن به شما ایده میدهند که چه چیزی اشتباه است. اگر خاموش کردن سیستم شما یک سری بوق های خاص به شما می دهد یا مادربرد شما نمایشگری روی آن دارد که کد خطای خاصی را نشان می دهد، از دفترچه راهنمای مادربرد خود برای تشخیص مشکل استفاده کنید.
برخی از آنها می توانند به همان اندازه که فراموش کرده اید کابل برق را وصل کنید، پیش پا افتاده باشند، در حالی که برخی دیگر به شما می گویند که CPU شما آسیب دیده است و نیاز به تعویض دارد. هر سازنده از نشانگرهای مختلفی استفاده می کند تا به شما بگوید مشکل چیست، بنابراین برای ترجمه کد خطا در دستگاه خود باید به اسناد خود مراجعه کنید.
چه سیستم شما یک کد خطای مفید به شما بدهد یا نه، با این حال، هنوز چند راه حل مختلف وجود دارد که می توانید سعی کنید مشکل را برطرف کنید.
کوتاهی سیم؟
اگر سیستم شما روشن شود، فن ها بچرخند، چراغ ها روشن شوند، و بعد از نیم ثانیه همه چیز خاموش شود، فقط برای اینکه در یک حلقه بی پایان تکرار شود، ممکن است چیزی فلزی سیستم را در جایی کوتاه کند.
کوتاه زمانی اتفاق می افتد که یک جزء در یک سیستم یک اتصال الکتریکی نامناسب بین اجزا ایجاد کند. به عنوان مثال، ممکن است یک سیم ساییده شده مادربرد را خراب کند یا بخشی از کیس ممکن است با یک قطعه تماس داشته باشد. پشت مادربرد را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که همه سیمها سالم هستند، هیچ بخشی از کیس مستقیماً با PCB در معرض تماس قرار نمیگیرد و مادربرد روی کیس روی پایههایی نصب شده است که آن را از سطح کیس بلند میکند.
بهترین راه برای اطمینان از اینکه اینطور نیست این است که همه چیز را بیرون بیاورید و خارج از کیس دوباره بسازید، اما این یک اقدام افراطی است. اگر فکر می کنید ممکن است یک پیچ اشتباه در جایی وجود داشته باشد که باعث ایجاد مشکل شده است، کج کردن کیس از یک طرف به طرف دیگر می تواند به شما کمک کند تا بفهمید کجاست.
CMOS را ریست کنید
ممکن است به جای مشکل سخت افزاری، با مشکل سازگاری عجیب و غریب یا خطای تنظیمات در بایوس سیستم خود مواجه شوید. این کدی است که قبل از راه اندازی سیستم عامل شما اجرا می شود و به پیکربندی رایانه برای استفاده کمک می کند. اگر این خرابی باعث ایجاد مشکل شده است، راه حل نسبتاً آسانی است. اگر مادربرد شما دارای سوئیچ یا دکمه تنظیم مجدد CMOS است، از آن استفاده کنید.
در غیر این صورت، می خواهید کابل برق را از رایانه شخصی خود جدا کنید، سپس باتری تخت و نقره ای را روی خود مادربرد قرار دهید. آن را بردارید، دکمه روشن/خاموش را روی رایانه شخصی خود به مدت 30 ثانیه فشار دهید و نگه دارید، سپس باتری و کابل برق را دوباره وصل کنید و دوباره امتحان کنید.
اگر مادربرد شما قدیمیتر از CPU شما باشد، ممکن است مشکلات سازگاری کوچکی نیز داشته باشد که مانع از راهاندازی رایانه شما میشود. اگر به نظر می رسد که این مشکل وجود دارد، باید روی به روز رسانی کامل بایوس کار کنید.
مقالات مرتبط: