نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت ، ساختمان بنیامین ، پ 145، طبقه 5 ، واحد18 – مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ
دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق :77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب 44153186 شعبه شمال 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت ، ساختمان بنیامین ، پ 145، طبقه 5 ، واحد18 – مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

 دفتر مرکزی: 66097851
 مرکز تعمیرات: 66097859
 شعبه شرق :77978135
شعبه هفت تیر: 88836102
شعبه جنوب: 55300568
شعبه غرب 44153186
شعبه شمال 26721443
شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

Image Flicker در تلویزیون

چشمک زدن یا Image Flicker در تلویزیون چیست؟

اگر شما روشنایی قابل توجهی را روی پنل تلویزیون در حین پخش محتوا مانند ویدیو یا فیلم، مشاهده کرده‌اید، می‌گوییم تصویر چشمک یا سو سو می‌زند. در این صورت اصطلاحی به نام Image Flicker وارد میدان می‌شود که به معنای تغییرات خیلی سریع در روشنایی می‌باشد که با توجه به فرکانس آن ممکن است قابل تشخیص یا غیر قابل تشخیص باشند. استثناعاً Image Flicker تا فرکانس حدود 80 Hz توسط ما دیده می‌شود که به آن فرکانس ترکیب می‌گویند که ممکن است فلیکر توسط چشم ما، ناراحت کننده و آزار دهنده باشد.

Image Flicker چه زمانی مسئله جدی خواهد شد؟

این موضوع همواره برای ما مفید است اما زمانی برای ما مسئله‌ساز می‌شود که در هنگام تماشای یک برنامه ورزشی یا بازی که با سرعت حرکت بالایی اجرا می‌شود، شما سو سو زدن را ببینید. در این مواقع هر فریم تنها برای یک زمان کوتاهی و با فریم‌های سفید و سیاه در میان تصویر نمایش داده می‌شود که با سرعت و وضوح تصویر قابل تشخیص است. پس سو سو زدن در تصاویر با سرعت بالا اهمیت زیادی پیدا کرده که می‌تواند یکی از دلایل تاری حرکت یا Motion blur با زمان پاسخ دهی باشد.

برخی از تلویزیون‌ها از فلیکر بهره برده تا روشنایی با سرعت پیسکل یا بک لایت ( نور پس زمینه) روشن یا خاموش شده تا حرکت تصویر به خاطر تکثیر بعد از تغییر موقعیت اشیاء صافی کمتری داشته باشد. بعضی از افراد با این موضوع مشکل داشته و نسبت به آن حساس و یک تلویزیون با خروجی نور مداوم را بیشتر می‌پسندند.

این مطلب توصیه شده برای شما :  ۷ مشکل رایج Xbox One و One S

برخی نیز به فلیکر یا سوسو زدن حساس نیستند ولی به طور کلی مقدار Image Flicker که برای هر فردی ذهنی است، به همین دلیل بعضی اشخاص نسبت به دیگران بسیار حساس تر هستند که این امر در برنامه‌های ورزشی و بازی‌های ویدیویی به علت حرکات سریع واضح‌تر و قابل فهم‌تر می‌باشد. در واقع در فیلم‌های معمولی نرخ فریم و سرعت شاتر دوربین فیلم‌برداری در آن پایین‌تر است.

فریم‌های سیاه (BLACK FRAME INSERTION)

یکی از مسائل برای تاری تصویر مورد بحث، فریم‌های سیاه می‌باشد. در حقیقت گزینه‌ای جهت چرخش صفحه بین فریم‌ها بوده و برای کاهش تاری در زمان دیدن محتوای 60 فریم در ثانیه مانند ورزش و … مفید هست.

فرکانس ورودی سیاه و سفید کم‌ترین فرکانس فلیکر در تلویزیون برای ورودی 60 هرتز می‌باشد. این فرکانس‌ها یک موج قوی و قابل انعطاف نشان داده تا تاری حرکات قابل مشاهده کم‌تر گردد. تلویزیون‌های با بهترین کارکرد قادرند فرکانس چشمک زدن را با سرعت مشابه با منبع اصلی تطابق دهند. در برخی از نمایشگرها نیز در حالت با تأخیر ورودی کم که مناسب بازی می‌باشد، فریم‌های سیاه غیرفعال شده تا تاری به مقدار زیادی کاهش یابد.

همچنین برخی از دستگاه‌ها دارای تنظیمات با تغییر مقدار سو سو زدن بوده ولی اکثراً دارای میزان پیش فرض و از قبل تعیین شده است که فقط یک گزینه جهت افزایش مقدار فلیکر دارا هستند. چنانچه شما یک تصویر صاف‌تر با تاری بیشتری را دوست دارید، حالت BFI یا گزینه فریم‌های سیاه را غیرفعال نمایید.

رفع سوسو زدن یا Flickering

اگر میزان سوسو زدن دستگاه برای شما آزارهنده است، می‌توانید این اقدامات را جهت کاهش آن انجام دهید.

  • تلویزیون را خاموش و روشن کرده تا تنظیمات آن دوباره تنظیم گردد؛
  • جهت تنظیم مجدد، دستگاه را به مدت 5 دقیقه از POWER OUTLET جدا نمایید؛
  • اتصال کابل‌ها را چک کنید؛
  • می‌توانید در تنظیمات، ویژگی ENERGY EFFICIENT را غیر فعال کنید.
این مطلب توصیه شده برای شما :  عیب یابی XBOX360 و کد های خطای رایج ان

فریم‌هایی که برای مدت طولانی‌تر نمایش داده می‌شوند، با تصویر پیوسته، صافی حرکت را بیشتر ولی همچنان موجب تاری دید می‌گردد که برای علاقه‌مندان ورزش و گیمینگ نارحت کننده می‌باشد. به همین دلیل گزینه‌ای جهت وارد کردن فریم‌های سیاه برای افزایش وضوح حرکت وجود دارد. همینطور برای کسب بهترین نتیجه می‌توانید شدت نور پس زمینه با توجه به نوع محتوایی که می‌بینید را تنظیم و با افزایش نور پس زمینه اغلب میزان سوسو زدن کاهش می‌یابد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − ده =