از جمله دغدغههای کاربرانی که دستگاه گرانبهایشان دچار آسیبدیدگی شده و نیاز به سرویس پیدا کرده، میزان تعمیرپذیری و لطمه ندیدن آن پس از باز شدن است. به گواه گروه iFixit (که در سالهای گذشته وظیفهٔ کالبدشکافی و بررسی درونِ سختافزارهای مختلف را بر عهده گرفته) کنسول محبوب PS4 سونی، عنوانِ یکی از رضایتبخشترین و کاربرپسندترین دستگاههای چند سال اخیر را از آن خویش کرده.
مراحل تعمیر کنسول پلی استیشن 4 سونی
برخلاف اغلب تلفنهای هوشمند و لپتاپ های جدید، کنسول سونی از کمترین میزان ممکن چسب استفاده کرده و اغلب اجزا به وسیلهٔ پیچ به بدنه و سایر قسمتهای سختافزار متصل شدهاند؛ این مسئله یعنی تخریب صفر در حین باز کردن، مونتاژ مجددِ ساده و بیضرر، سرعت و سهولت بسیار بالا و نهایتاً صرفهجویی در زمان و هزینهای به مراتب مقرون به صرفهتر برای هر طیفی از مشتریان؛ و این چیزی است که باعث خرسندی گردیده.
پیچ آسان نمود اول: نباید ناگفته بماند که برخی پیچهای اصلی پلیاستیشن ۴ نسخههای ویژه و کمیابی هستند که پیچگوشتی مناسب آنها به راحتی یافت نمیشود؛ که این هم یک نکتهٔ مثبت دیگر است چرا که سونی با این اقدام هوشمندانه قصد داشته کار را برای مصرفکنندهٔ عادی تا حدی دشوار کند تا تعمیرکاران غیرمجاز و افراد فاقد صلاحیت به راحتی آن را باز نکنند و آسیبهای جبرانناپذیری را به این کنسول دوستداشتنی وارد نسازند و آن را فقط به نزد تعمیرکاران مجاز مانند ما بسپارند. اما این پایان ماجرا نیست و علاوه بر پیچهای خاص، نوشتههای متعددی نیز بر پشت و لبههای بدنه حک شده که به کاربر هشدار میدهد در صورت در صورت باز شدن غیرمجاز، گارانتیِ PS4 باطل میشود.
مشخصات هارد PS4 سونی
تنها قسمتی که تعویض و باز کردن آن لطمهای به ضمانتنامهٔ پلیاستیشن ۴ وارد نمیکند (که البته اگر جز این بود باید تعجب میکردیم و به هیچ عنوان دور از ذهن نیز نبود) باز کردن هارد درایو آن بوده که به صورت کشویی و بسیار آسان و بدون دردسر از پشت بدنه قابل جداسازی است و این طور که به نظر میرسد عمداً هم ساده طراحی شده که خللی در استفادهٔ عادی کاربر ایجاد نکند.
این طور که به نظر میرسد سونی تصمیم گرفته، یک هارد 2.5 اینچی از نوع SATA II را به عنوانِ قلب تپندهٔ پیشفرضِ به کار رفته در کنسول پلیاستیشن ۴ به کار ببرد که تنها از سرعت 3 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی میکند؛ هرچند در ابتدا خبر ناامیدکنندهای به نظر میرسد اما یک امتیاز مثبت دیگرِ سونی در همین نکته نهفته شده که کاربر میتواند به راحتی هارد پیشفرض را با یک حافظهٔ SSD با سرعت 6 گیگابیت بر ثانیه تعویض نماید.
مزیت های استفاده از هارد سونی
البته نباید ناگفته بماند که سجایای پسندیدهٔ هارد این کنسول به همینها ختم نمیشود چون هاردی که همنشینِ چیپ پردازشی جگوارشده AMD (که توسط سونی شخصی سازی گردیده) توسط شرکت HGST (هیتاچی سابق که اکنون زیر مجموعهٔ وسترندیجیتال، غول صنعت ذخیرهسازی گشته) ساخته شده و از همهٔ اینها جذابتر حافظهٔ رم پلیاستیشن ۴ است که از نوع GDDR5و تولید شرکت سامسونگ است. قطعهای که تقریباً هیچگاه نیاز به تعمیر پیدا کند و فقط زمانی دیگر برایتان خدمت نمیکند که قصد ارتقای PS4 را داشته باشید!
تمام اینها (عدم استفاده از چسب، تعویض آسان هارد داخلی، از بین رفتن گارانتی با باز شدن دستگاه و بهرهمندی از پیچهای خاص و نایاب) کنسول پلی استیشن 4 سونی را همچون یک سیستم دسکتاپ معمولی، باز و بسته کردن آن را ساده کرده و نمرهٔ مناسب 8 از 10 تعمیرپذیری این دستگاه را واقعاً شایسته می دانیم.
با توجه به نکاتی که ذکرش رفت، تعمیر کنسول پلیاستیشن ۴ سونی در عینِ امن بودن اما یکی از تخصصیترین اموری است که کاربران میتوانند با آن دست به گریبان شوند که با توجه به حساسیت موضوع، سپردن دستگاه عزیزتان به کارشناسان خبرهٔ ما بهترین راهحل شماست.
لازم به توضیح است که اگر به هر دلیلی قادر به جابهجایی کنسول خود نبوده یا میزان آسیب وارده به حدی است که تغییر مکان ممکن است باعث صدمات بیشتری شود، تعمیرکاران ما میتوانند در محل مد نظر شما فرایند تست رایگان و تعمیرات تخصصی را انجام دهند.
جهت دریافت مشاوره در خصوص شرایط و «حدود» هزینههای تعمیر PS4 میتوانید با ما در ارتباط باشید.
آیا می دانید: دلایل گرم شدن بیش از اندازه پلی استیشن 4