نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت ، ساختمان بنیامین ، پ 145، طبقه 5 ، واحد18 – مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ
دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق :77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب 44153186 شعبه شمال 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت ، ساختمان بنیامین ، پ 145، طبقه 5 ، واحد18 – مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

 دفتر مرکزی: 66097851
 مرکز تعمیرات: 66097859
 شعبه شرق :77978135
شعبه هفت تیر: 88836102
شعبه جنوب: 55300568
شعبه غرب 44153186
شعبه شمال 26721443
شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

عملکرد گیرنده دیجیتال

آشنایی با نحوه عملکرد گیرنده دیجیتال

دستگاه گیرنده دیجیتال یک تبدیل‌گر است که سیگنال‌ها را از منابع مختلف (برحسب نوع گیرنده دیجیتال) دریافت کرده و طی یک فرایند پردازش، آن را تبدیل به صدا و تصویر نموده و آماده پخش برای تلویزیون می‌نماید. البته این تبدیل می‌تواند به صورت رله‌ای و تکرار باشد یعنی آر اف را دریافت و برای ورودی تلویزیون، خروجی آر اف را مهیا نماید یعنی تلویزیون فقط به عنوان یک نمایشگر عمل می‌کند (دریافت صدا، تصویر و نمایش آن) که در این صورت نقش گیرنده دیجیتال حدود ۸۰٪ و نقش تلویزیون تنها ۲۰٪ خواهد بود. گیرنده دیجیتال فقط در حد یک مبدّل ساده که در تلویزیون‌های آنالوگ وجود دارد نیست بلکه دارای عملکرد پیچیده‌تری است.

تلویزیون دیجیتال یا به عبارتی گیرنده دیجیتال نسل جدید تلویزیون‌ها می باشد که برتری های زیادی نسبت به پخش آنالوگ شبکه های تلویزیونی دارد.

عملکرد گیرنده دیجیتال تلویزیون

در تلویزیون دیجیتال ، تصاویر تلویزیونی به شکل بیت های داده ( صفر و یک مثل کامپیوتر) در آمده و از طریق تجهیزات (فرستنده) دیجیتال ارسال می گردد. برای اینکه این تصاویر به شکل قابل نمایش روی کامپیوتر و یا لپ تاپ شما درآید، لازم است یک دستگاه گیرنده در کنار آن اضافه شود تا سیگنالهای دیجیتال را دریافت کرده و آنها را به دستگاه منتقل نماید.

در سیستم دیجیتال علاوه بر اینکه کیفیت صدا و تصویر از سیستم آنالوگ بهتر می شود، صدا و سیما نیز قادر خواهد بود تعداد شبکه های بیشتری را در اختیار بینندگان قرار دهد.

گیرنده دیجیتال و طرز کار آن

یک گیرنده دیجیتال دستگاهی است که به یک تلویزیون و از طرفی به یک منبع خارجی سیگنال متصل شده و سیگنال ها را به حالتی تبدیل می کند که از تلویزیون و دیگر دستگاه های نمایشی قابلیت پخش شدن دیجیتال پیدا می کند. اصطلاحا به این دستگاهها، ست تاپ باکس یا STB ( مخفف Set Top Box )گفته می شود.

این مطلب توصیه شده برای شما :  مشکلات رایج در تصاویر تلویزیون ایکس ویژن

گیرنده دیجیتال سیگنال RF کانال تلویزیونی منتشره در فضا را دریافت کرده و طی یک فرایند پردازش، آن را تبدیل به صدا و تصویر نموده و آماده استفاده برای تلویزیون می نماید.

این تبدیل می تواند به صورت رله ای و تکرار باشد؛ یعنی سیگنال RF را دریافت و برای ورودی تلویزیون، یک خروجی RF دیگر را مهیا نماید.

با توجه به این تعریف می توان نقش و اهمیت گیرنده تلویزیونی را توسط دستگاه STB تعریف نمود؛ یعنی تلویزیون می تواند فقط به عنوان یک نمایشگر عمل کند (دریافت AV، صدا، تصویر و نمایش آن)؛ که در این صورت نقش STB حدود ۸۰٪ و نقش تلویزیون تنها ۲۰٪ خواهد بود.

لازم به ذکر است که گیرنده دیجیتال در حد یک مبدل ساده که در تلویزیون های آنالوگ تعبیه شده است نیست؛ بلکه دارای عملکرد پیچیده تری می باشد.

مزایای گیرنده دیجیتال

  • نشان دادن تمامی کانل های رادیو و تلویزیون بدن هیچگونه محدودیتی
  • پخش شدن تصویر و حتی صدا با کیفیتی متفاوت و چندین برابر تصاویر آنالوگ
  • پخش تمامی شبکه های تلویزیونی و رادیویی
  • خرابی های متداول در تعمیر گیرنده دیجیتال
  • دستگاه ست تاپ باکس و چراغ استندبای روشن نمی شود

خرابی برد پاور به نحوی که خروجی آن به طور کامل قطع شود بیشترین احتمال در این نوع خرابی است.

دیر روشن شدن گیرنده دیجیتال

در این ایراد ، دستگاه مدتی بعد از روشن کردن، آماده استفاده می شود. ممکن است لازم باشد چند بار دستگاه را روشن و خاموش کرده و یا چند بار از برق خارج کنید و دوباره وصل کنید تا بالاخره دستگاه روشن شود تا بتوان از آن استفاده کرد. بیشترین احتمال خرابی در این حالت ایجاد اختلال در ولتاژهای خروجی در برد پاور دستگاه می باشد.

این مطلب توصیه شده برای شما :  راهکارهای رفع داغی تبلت

خاموش شدن ناگهانی گیرنده دیجیتال

معمولا این ایراد بدلیل خرابی برد اصلی دستگاه اتفاق می افتد. گرم شدن بیش از حد قطعات اصلی دستگاه مانند CPU می تواند آنها را از حالت نرمال خارج کرده و باعث ایجاد اختلال در کار دستگاه شود.

گیرنده دیجیتال تمامی شبکه را دریافت نمی کند

دراین ایراد احتمال دارد سیگنال ورودی آنتن مشکل داشته و یا ضعیف باشد. عموم مصرف کنندگان بدون در نظر گرفتن این موضوع سراغ دستکاری دستگاه و یا حتی تعمیر می روند. در صورت مواجه شدن با این ایراد ابتدا بهتر است از کیفیت و قدرت سیگنال ورودی آنتن مطمئن شوید و یا اینکه گیرنده را با آنتن دیگری آزمایش کنید.

شطرنجی شدن تصویر خروجی گیرنده دیجیتال

این عیب به دلیل پایین بودن قدرت و کیفیت سیگنال آنتن ایجاد می شود. برای رفع این ایراد بهتر است ابتدا فیش های ورودی دستگاه را بررسی کرده و یکبار دیگر دستگاه را کانال یابی کنیم.

2 دیدگاه دربارهٔ «عملکرد گیرنده دیجیتال»

  1. سلام وقت بخیر
    مبدل ما اسامی کانالها را میآورد .
    تو تنظیمات رفتم و قدرت و سیگنال رو هم چک کردم همه خوب بودن اما کانال که عوض میکنم اعم از تلویزیون چه رادیو تصویر و صدا نداره . تصویر مبدل که شبکه عوض میشه پایین تصویر میاد اما خبری از تصویر شبکه درخواستی نیست . چندین بار تو تنظیمات جستجوی شبکه ها رو زدم شبکه ها رو پیدا میکنه اما بالا نمیان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + پنج =