روشن نشدن کامپیوتر از مشکلاتی رایجی است که به صورت ناگهانی ایجاد می شود، شاید کامپیوتر اصلا روشن نمی شود، شاید روشن می شود اما بلافاصله خاموش می شود، یا شاید یک صفحه آبی را مشاهده می کنید. ممکن است شواهد نشان دهد که هیچ مشکلی وجود ندارد اما علت آن چیست؟ در اینجا برخی از مراحل عیب یابی وجود دارد.
به آن برق بیشتری بدهید
اگر رایانه شما اصلاً روشن نمی شود – هیچ فنی کار نمی کند، هیچ چراغی چشمک نمی زند و چیزی روی صفحه ظاهر نمی شود – احتمالاً مشکل برق دارید.
رایانه خود را جدا کرده و مستقیماً آن را به پریز دیواری که میدانید کار میکند وصل کنید، به جای نوار برق یا پشتیبان باتری که ممکن است خراب باشد. اطمینان حاصل کنید که کلید برق در پشت منبع تغذیه روشن است و اگر پریز به یک کلید چراغ وصل است، مطمئن شوید که آن سوئیچ نیز روشن است.
اگر از لپتاپ استفاده میکنید، مطمئن شوید که شارژر شما به درستی و به درگاه صحیح وصل شده است—اگر از طریق USB-C شارژ میشود، فقط برخی از درگاههای USB ممکن است در واقع برق را تامین کنند. خرابی منبع تغذیه اغلب میتواند باعث مشکلات بوت شود، حتی اگر فنها و چراغها روشن شوند. بنابراین اگر مراحل عیب یابی در این راهنما برای شما کارامد نبود، ممکن است وقت آن رسیده که منبع تغذیه خود را تعویض کنید.
مانیتور خود را بررسی کنید
اگر کامپیوتر به نظر می رسد که در حال روشن شدن است اما چیزی روی صفحه نمی بینید، ممکن است کامپیوتر در حال بوت شدن باشد و مانیتور فقط تصویری را نشان نمی دهد. مطمئن شوید که مانیتور شما به برق وصل است (دوباره، به جای پریز برق خود، پریز برق دیگری را امتحان کنید)، روشن است، و با استفاده از دکمه های کناری یا پایینی، روی ورودی سمت راست تنظیم کنید.
همچنین باید مطمئن شوید که کابلی که مانیتور شما را به کامپیوتر متصل می کند، شل نشده، آسیبی ندیده است یا مشکلی ندارد. اگر بتوانید کامپیوتر دیگری را به مانیتور خود وصل کنید و عکس بگیرید، ممکن است کابل آن باشد که نیاز به تعویض دارد.
اگر از لپتاپ استفاده میکنید، ممکن است احمقانه به نظر برسد، اما مطمئن شوید که روشنایی آن بالا است. در بعضی حالات فقط متوجه شدهاند که روشنایی تا حدودی کاهش یافته و باعث سیاه شدن صفحهنمایش شده است.
اگر این راهحلها کمکی نکرد، اگر یک مانیتور یا حتی تلویزیون دارید، رایانه خود را به مانیتور دیگری وصل کنید و ببینید آیا ویندوز در آنجا نمایش داده میشود یا خیر. در این صورت ممکن است مانیتور شما خراب باشد و باید یک مانیتور جدید بخرید.
به صدای بیپ گوش دهید
هنگامی که رایانه شما بوت می شود، ممکن است صدای بوق تولید شود – معمولاً یک بوق به این معنی است که همه چیز اوکی است. اما اگر رایانه در راه اندازی مشکل داشته باشد، ممکن است یک سری بوق (مثلاً شبیه کد مورس) ایجاد کند که به شما بگوید مشکل چیست.
دفترچه راهنمای رایانه خود را بررسی کنید و معنی بوق ها را بفهمید. اگر کتابچه راهنمای خود را ندارید، احتمالاً می توانید آن را در وب سایت سازنده پیدا کنید.
اگر کامپیوتر شما اصلاً بوق نمیزند، ممکن است خوش شانس نباشید، اگرچه ممکن است برخی از رایانههای رومیزی یک هدر روی مادربرد داشته باشند که در آن میتوانید یک بلندگوی ارزان قیمت نصب کنید، یا حتی یک صفحه نمایش دیجیتال با کد عددی که مربوط به خطا است.
دستگاه های USB غیر ضروری را از برق جدا کنید
قبل از ادامه، هر چیز اضافی را از رایانه خود جدا کنید – وب کم، هارد دیسک خارجی، هدست USB. سعی کنید فقط با یک صفحه کلید و ماوس (یا حتی بدون صفحه کلید و ماوس، اگر در وضعیت سختی هستید) بوت کنید تا ببینید آیا یکی از دستگاه های USB شما باعث تداخل می شود یا خیر. در برخی شرایط، ممکن است حتی خود دستگاه نباشد، بلکه پورت رایانه شما باشد.
سخت افزار را مجدداً در داخل قرار دهید
این احتمال وجود دارد که یکی از اجزای رایانه شما در داخل کیس شل شده باشد، به خصوص اگر اخیراً به جایی منتقل شده باشد یا اگر در داخل آن کار می کنید.
اگر راحت رایانه خود را باز می کنید، پانل کناری را بردارید و مطمئن شوید که قطعات به درستی در سوکت های مربوطه قرار گرفته اند. این شامل رم، کارت گرافیک، کابل های مادربرد و هیت سینک CPU می شود. آنها را به طور کامل بردارید، سپس آنها را دوباره وصل کنید، مطمئن شوید که تا آخر کلیک می کنند.
همچنین میتوانید بدون سختافزار خاص، مانند کارت گرافیک یا یکی از حافظههای رم، راهاندازی کنید، تا در صورت معیوب بودن آنها را تعویض نمایید. (اگر با یک حافظه رم کار نمی کند، دیگری را امتحان کنید.)